Opera 'Customized letters' verkleinen

Werkstation Registry aanpassing voor MS Word (alle versies)

Bij het invoegen van een image-bestand (.EMF, .PNG, .GIF-of .JPG) in een RTF-sjabloon, neemt het bestandsgrootte van het sjabloon aanzienlijk toe, het geen een negatieve invloed heeft op de snelheid en publicatie (en andere zaken).

oplossing

Volgens een artikel in de Microsoft Knowledge Base (http://support.microsoft.com/kb/224663/nl), "Als een EMF, PNG, GIF of JPEG image-bestand in Word wordt ingevoegd, en het document wordt opgeslagen, worden er 2 kopieën van het image-bestand opgeslagen. Het image-bestand wordt als EMF, PNG, GIF of JPEG opgeslagen maar ook als een WMF (Windows Metafile) formaat."

Om dit op te lossen kunt u een register aanpassing doen waardoor Word niet het image-bestand als WMF formaat opslaat.

Waarschuwing: Als u de Register-Editor onjuist gebruikt, kunnen er ernstige problemen veroorzaken dat u uw besturingssysteem opnieuw moet installeren. Microsoft en Van Hessen kan niet garanderen dat problemen die voortkomen uit een onjuist gebruik van Register-Editor kunnen worden opgelost. Gebruik de Register-Editor op eigen risico.

Om te voorkomen dat Word 2 kopieën van een image-bestand opslaat kunt u het volgende uitvoeren

  1. Sluit Word (als dit actief is)
  2. Klik op Start (Windows) -> Uitvoeren (of gebruik Windows toets+R)
  3. In het uitvoeren venster type regedit en klik op OK. De register editor open nu.
  4. Ga naar HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Office > [Versie] > Word > Options (vervang Versie voor de versie nummer die gebruikt wordt)
  5. Aan de rechterzijde van het scherm klik met uw rechtermuis knop en kies voor Nieuw > Tekenreekswaarde, een nieuwe tekenreekswaarde is/wordt gemaakt, noem deze ExportPictureWithMetafile
  6. Als deze waarde gemaakt is klikt u erop zodat u de waarde kunt aanpassen.
  7. Vul de waarde 0 (nul) in.
  8. Klik op OK en sluit de Register editor

(opmerking: Om bestaande template welke al dubbele image-bestanden bevat aan te passen, open het .RTF bestand, wijzig iets en sla hem opnieuw op.